Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: oktober 2015

Vesna

Denna studiedag skulle bli en stor inspirationsdag kring vårt nya tema – Matematik och naturvetenskap.

Vi hade bjudit in Navet från Borås som bjöd på en fantastisk förmiddag. Rita och Helena lät oss träffa storheter som Platon, Pytagoras, Euripides, Archimedes och den första kvinnliga professorn i matematik, Sofia Kovalevskaja. https://sv.wikipedia.org/wiki/Sofia_Kovalevskaja. 

Köket

Härom dagen år vi nykokta rödbetor i klyftor.  Vad är det för grönt i skålen, jo ärtskott. En nyhet att öva lite på. Sen har vi bjudit på rotsaksgratäng med kassler och broccollipaj med prinskorv. Om drygt en skall vi bjuda på en riktigt härlig kalops, som är väl ompysslad här i köket. Inte en enda geggig köttbit utan fint Kravkött i grytan som puttrat så den blir riktigt mör. Det kommande veckan kommer vi att bjuda på hemgjorda persiljejärpar. Ärtsoppa för första gången på länge.

Köket

Idag har vi serverat lime marinerad Hokifilé ( miljömärkt) med räkor (miljömärkt)

AteljenS

Vilka härliga färger och mönster naturen bjuder oss på nu! Vi inspireras till skapande på många olika sätt och idag kom faktiskt Gubben Höst till vår gård.

Köket

Jag börjar höra att en del har handlat massor av julklappar redan. Vad önskar barnen sig. Hur mycket leksaker har de redan i sina rum. Vilken julklapp kan göra dem stolta och som kan kan ha kul med ihop. Jo här har ni ett bra tips. Gå in på  www.prowear.se  och titta under Kök och servering kockrockar till barn. Kostar inte mer än drygt ett par hundringar. Kanske som en låda Lego, som de redan har :-)