Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: maj 2015

Köket

Igår var det studiedag på Viljan för alla i huset. 
Sara och jag åkte på matcrusing. Vi drog till Skåne och en lite sväng över sundet till Danmark. Vi planerade, reflekterade och hade väldigt trevligt. Vi tänkte ut massor av god mat. Såg massor av god mat och mycket annat vackert och inspirerande. Ni måste förstås få dela detta med oss. Bilderna följer ordningen i texten.

Vesna

Traditionsenligt firade vi Förskolans Dag med en vernissage. Stora som små var uppspelta och ville stolt visa vad vi arbetat med under året.

Temat har varit Relationer som mynnat ut i så många olika projekt. Det bjöds på Babblarna, insekter, grodor, skuggor, konstruktioner, måleriverkstad, limverkstad, filmvisning, publikationer, plantering mm.

När man kände sig nöjd med vernissagen kunde man njuta av tapasburgare som Ragnhild och Sara bjöd på och mingla runt.

Köket

Vi beklagar med hela vårt hjärta att flera personer har drabbats av följderna efter magsjuka som vi läst om i pressen de senaste dagarn.
Vi på Viljan har redan för länge sen fått uppgifter på att hallonen skall hettas upp innan servering. Det gör vi sedan flera år tillbaka. Vi häller dem på en långpanna och låter dem gå i ugnen så de blir ordentligt heta. Det känns bra och vi kan äta vår smarriga rosa yougurt emellanåt. /R