Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: februari 2016

AteljenS

Ni var experter på att vara 1 och 1,5 år! Därför besökte vi  er när ni gick på Blåbäret. Ni lärde oss många saker om vad små barn tycker om för ljud och hur de utforskar ljud som finns runt omkring. Med de orden bjöd Ida Lagnander in Viljanbarn som 2013 gick på Blåbäret och fick vara med i förstudierna till Kan själv-utställningen. Ida skickade en film till oss där vi fick se hur det var när de besökte oss på Blåbäret. Det blev många skratt och roliga kommentarer och förväntningarna på att få besöka utställningen på Mimers hus blev stora.

Köket

Idag är det dags att fira vårt 100:e inlägg på denna blogg. Det känns roligt att få dela lite mat tankar med er. Här kommer också en bild på dagens lunch. Spett med kryddiga fläsk karré bitar, syrligt äpple och grillad orange paprika. Till detta har vi ätit hemlagad hummus med fin vitlök och citronsmak, fetaost, gurkbitar och potatismos. Oj oj den maten tog slut på en timma, i stort sett allt. Härligt, kan bli en repris senare i liknande modell.  Eftersom vi har tankar och ideér om många smaskiga måltider så ses vi här snart igen. Välkomna åter då. /R

Vesna

Äntligen kom KanSjälv! utställningen till Mimers Hus och Kungälv. Som vi väntat!

Ida Lagander på Västarvet gjorde sin förstudie hos oss på Viljan för 2 år sedan och utifrån det har hon tillsammans med en tonstättare och arkitekt skapat denna fantastiska utställning som har barns möte med ljud som tema.

Våra barn på Blåbäret och Upplevaren var inbjuda till pressvisning och fick utforska utsällningen som fick mer än godkänt!  

AteljenS

Vi vill pyssla!

Med vadå?

Vi vet inte!

Här har jag en burk "snö".

Är det riktig snö?

Känn på den.

Det känns som plast, den är inte kall.

Jag vet.....vi kan göra ett vinterlandskap och då behöver vi ett stort papper eller kartong.

Där var fyra barn igång med att skapa en gemensam tavla.