Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: mars 2015

Vesna

Detta har varit vårt mantra på Viljan i många år. En bloggare många av oss på Viljan aktivt följer är Micke Gunnarsson. Kan verkligen rekommendera bloggen men också honom på facebook. Den mannen kan verkligen inspirera och få en att tänka till. Micke har under en tid fått ut sig många klockheter i form av figurer under hashtaggen #Godmorgontanke.

Köket

Denna helgen är det svensk final i Melodifestivalen. Vi på Viljan gillar ju fest och har såklart en egen.
Vår började med Matsalen som är rejält pyntad med ballonger, serpentiner, fantastiska vackra glittriga dukar och mycket extrafint överallt.
Stora barnen har jobbat mycket med alla fina dekorationerna.
Rosa hallonyougurt och smörgåsar med glimmande pynt. Sugrör i glasen och glada ansikten överallt.
Även de små barnen var med här ute och åt frukost. Så roligt att se er.

Vesna

Mello fest på Viljan idag! Imorgon är det final och hos oss märkts att både barn och vuxna gillar melodifestivalen. Alla har varit med och fixat inför dagen. Köket har blåst ballonger och fixat med överaskningar till maten. Barnen har gjort serpentiner och skapat bordstabletter. 

Jag kliver in till frukosten och förundras över lugnet som är. De allra yngsta är facinerade och tittar med stora ögon på dekorationerna. Musiken är på lite lågt i bakgrunden och många av barnen är utklädda. Vilken härlig start på dagen! =)

Köket

Under veckaorna 11, 12 och 13 kommer vi att ha en kockelev från Mimers Hus Restauranglinje här i köket.
Han började igår. Heter Fredrik och har redan visat att han har ett gott intresse för matlagning. Välkommen hit till oss alla i huset.
Barnen är så glada för att vi fått en egen bagare i köket... Jodå Fredriks fina kockmössa är stilig.

Köket

Ett par bilder till från Årets Kock i Göteborg 2015

Vesna

Jag måste bara göra reklam för Lullan Backman! Vilken tjej och vilket engagemang på vår utbildning i hjärt- och lungräddning samt barnolycksfall på studiedagen den 2 mars. Det var många som hade ömma handleder efter att ha tränat hlr på både vuxen- och barndockan. Vi får hoppas att vi inte kommer behöva dessa färdigheter men skulle det behövas känns det tryggt att vi har gedigen utbildning i detta.

Vesna

Under flera år har vi på Viljan haft ett underbart samarbete tillsammans med Ida Lagander på Västarvet i Västra Götalandsregionen. På personalmötet i februari kom hon tillsammans med tonsättaren Johan Svensson till oss och och redogjorde för den senaste utställningen, Kan själv! -en ljudupplevelse för de allra minsta. Förstudien har dom bl a genomfört på Blåbäret och utifrån detta skapat en utställning som sedan går på turné.

Vesna

Det roligaste med att gå ut på avdelningarna i något ärende är att jag ofta tappar hakan. En dag kom jag in på en avdelning och glömde helt bort varför jag skulle dit när jag såg denna byggkonstruktion som några barn hade arbetat med. Det är så mycket mer än bara ett härligt bygge. Flera dagar senare står den fortfarande kvar och det är så härligt att dessa konstruktioner respekteras av alla från kompisar till städpersonalen.

Vesna

Just nu söker vi dig som vill arbeta som timvikarie hos oss på Viljan. Du har utbildning eller erfarenhet av arbete inom förskolan och är en positiv person som älskar att arbeta med barn.

Hör av dig till mig om du är nyfiken så berättar jag mer om hur vi jobbar på Kungälvs skönaste förskola och du får berätta mer om dig.

Vi hörs!
/Vesna Birkedahl, 0731-838644