Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: april 2013

Köket

Idag var det hemgjorda fiskburgare som var Dagens Rätt. I dessa hade vi hackade soltorkade tomater, vitlök, gul lök, chili, citron, djupfrysta örtkryddor, dill mm sen steks på sakta på stekbordet. Till det serverades Blå Kongo potatis ihop med de vita potatisarna, en sån liten grej kan vara roligt och barnen märker det direkt. Sen hade vi förstås grönsaker till som serveras på de små barnen sätt och på de större barnen sätt. Det gick åt kan man säga och extra stor efterfrågan är det alltid på fetaost.

Vesna

Kan själv! är ett pedagogiskt projekt för barn i åldern 0-2 år. Ida Lagnander som är pedagog på Västarvet har valt Viljan att göra sina förstudier på. Nu är hon inne på sitt tredje projekt och har varit på Blåbäret under en vecka.

Köket

Idag har vi ätit Skinkstek, grönsaker, hasselbackspotatis och brun sås.... till barnens stora glädje. IDAG!!!! är det BRUN sås. Vad gulliga de är :-)

I Masterchef Sverige vann Jenny, grattis till henne. Skall bli roligt att se hennes kokbok.

/R

Köket

Här kommer några bilder från de senaste dagarna.

Igår hade vi en bulgursallad med persilja, färska champinjoner och paprika. Hemgjord hummus och till det åt vi fina prinskorvar  och grovriven morot med honung, lite salt och olivolja på.

Köket

Idag har vi ätit hemgjorda Rödbetsbiffar med potatis, bulgur, grönsaker och brun sås. Tänk att brun sås är en sån stor kärlek. Jo den är ju gjord på riktigt smör, eko mellanmjölk och lite eko matlagningsgrädde (15%), eko lök och lite kalvbuljong. Och vad vore en god middag utan sås...

För att inte få måltiden för fet så använder vi 70/30 köttfärs och steker biffarna på bakplåtspapper i ugnen ganska sakta helt utan tillsatt fett. Det blir toppenbra. Och så dricker vi vatten till maten. Så vi kan ta såsen med ro.