Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: mars 2013

Köket

Idag känns det att påskhelgen har börjat på Viljan.

Feststämningen finns i huset. Maten är på gång överallt i köket, kylarna är fulla av förberedda maträtter. Extra roligt är det i år när Sara är med och fixar maten. Även vår praktikant Fredrik är med och röjer i disken.

Vesna

Varje år har jag tittat på när pedagogerna bjuder barnen på påsk teater, men då det saknades ett troll i år pga av sjukdom var det bara att hoppa in för mig. Tyvärr tog jag rollen som elakt troll på allvar och jag skrämde något litet blåbärs barn....=(   Efter teatern var barnen nyfikna på oss som spelat och hade massa frågor och kommentarer. Hur jag fick min tand svart var spännande (en utklippt liten papperslapp då målarfärg inte funkade så bra).

Köket

När det är så här kallt och blåser på tvären passar vi på att servera en Kycklingsoppa.

Den är gjord efter att ha fått inspiration lite här och där på nätet. Gör så här om du vill ha en som är lik vår. Läs igenom hela receptet först, vi brukar förbereda alla ingredienserna i bunkar innan.

Smält en klick smör i en stor kastrull. Lägg i en sked curry. Fräs cm stora bitar av morot, palsernacka och selleri. Låt det puttra lugnt tills det är nästan mjukt. Lägg i hönsbuljong, strimlad purjolök, bra med hackad persilja, salt, vitpeppar.

Köket

Vi fortsätter att få in mycket KRAV mat i Viljan/Hällebergets mat. Man blir glad av att se vem som odlat vitkålen. Att veta att vi äter svenskt kött känns bra. Svensk grädde. Både för oss alla i husen och de svenska bönderna. Det är faktiskt en väldigt stor skillnad på doft från stekbordet när man bryner fin färsk köttfärs (ej frysvara) som blir gyllenbrun direkt. Alla varor har vi förstås inte närodlat men att ta in så mycket det går är kul.