Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: december 2015

AteljenS

Nya utklädningskläder på gång. Dinosaurier, en leopard, en drake och en val bl.a. tror vi att det är men vi får se vad barnens fantasi tar vägen med dem. 

Köket

Hej go vänner, nu tar vi oss friheten att önska er en fin början på julen. De flesta av kökets juldagar är nu gjorda. Julbord till båda husen och personalens julkväll med god mat och julklappsspel. Joel, som vikarierar för Sara  har i år stått för detta på ett suveränt sätt. Bra jobbat.

Vi skickar hälsningar till Sara som är hemma med sin nyfödde lille pojk. Vi önskar er lilla familj en riktigt fin första jul med lille Eskil.

AteljenS

Vi klipper, klistrar, målar, bakar, tovar.........

I ateljén tar vi oss tid att vänta in skaparlusten och ger tid att få bli färdig. Då uppstår ibland det magiska "flowet". Det är då vi börjar nynna, börjar sjunga och berättar roliga sagor medan vi skapar. Vi trivs helt enkelt!

AteljenS

En grupp Smultronbarn träffas i Ateljén. Vi häller blå färg på ett stort papperoch låter färgen drälla runt. Hit och dit, ner och upp och har koll på farten genom att lyfta pappret så färgen inte rinner över kanten. Barnen samarbetar och samtalar och facineras över mönstert som blir större och större. En lång stund tar det tills färgen slutar rinna. Då lägger vi pappret på golvet och tittar efter vad vi kan se i vårt mönster.