Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: september 2015

AteljenS

En ensam solros i en vas, mer behövdes inte för att sätta igång lusten att måla och avbilda. Titta nära, se detaljer, jämföra med färgerna som finns framme och sedan blanda nya och jämföra igen.

AteljenS

Gul,vit och blå, vi blandar och målar, vad får vi då? Röd möter blå, vad händer då? Hur många gröna nyanser går det egentligen att få? Att lära sig handlar om att få in kunskap i kroppen via knoppen och det sker ofta genom händerna. Om och om igen på olika sätt, tillsammans eller själv, öva och pröva med entusiasm, fantasi och kreativitet.

 

Vesna

Viljans framgångsrecept har alltid varit pedagoger som får utvecklas och utmanas i en dynamisk organisation. I vår miljö växer och utvecklas både vuxna och barn och nu söker vi en förskollärare som, liksom vi, vill något mer.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats med engagerad ledning, pedagogista, atljépedagog och pedagoger där alla brinner för att arbeta Reggio Emilia inspirerat. Vi älskar att diskutera, reflektera och påverka verksamheten framåt. Vi är lösningsfokuserade helt enkelt. 

Vesna

Här är några av våra vikarier som arbetar hos oss på Viljan men vi behöver bli fler!

Viljan har två förskolor och vi bokar våra egna vikarier. Vi erbjuder en arbetsplats där vi alla arbetar tillsammans mot gemensamma mål och har ett gott samarbete och härligt arbetsklimat. 

Hör av dig till Vesna på 0731-838644 om du vill veta mer och självklart är vi nyfikna på dig.

Vi hörs!

/Vesna

Köket

Igår hade Joel och jag ett litet inproviserat möte med Björnbärsbarnen.
Pedagogerna har märkt att det funnits lite frågor om maten och restaurangen i huset.
Vi försökte svara så gott vi kan.
Var kommer maten ifrån? Var finns det stora lagret där vår mat lastas in i bilen.
Vem betalar den, är det verkligen chauffören av matbilen mm.
Hur tänker vi när vi köper in mat. Vi läser på datorn och i våra mattidningar om vad som kan vara gott för alla på Viljan.
Vi läser noga vad som finns i den och köper hem så "rena" råvaror som möjligt.

Köket

Angående listerialarm i pålägg vill vi från Viljans kök återigen säga att vi ej köper kött eller pålägg från andra länder än Sverige. Vi vill gärna tro att det är bra kontroller här och att djuren har det så bra som möjligt. Vi får dagligen mail från Livsmedelsverket om vad som händer och försöker hålla oss uppdaterade i sådana här frågor.

/Ragnhild

Köket

Vill önska er en trevlig helg med lite bilder från en semestermiddag i Torekov. Kanske vill man göra en sådan portion istället för en hel påse kräftor och överraska varandra.