Lyxmiddag på krogen, fin inspiration

Av: 
Köket

I helgen som gick var jag på en riktigt finmiddag på restaurang Koka i Göteborg. Där var det dags för "Take Over"  Sex stycket mycket duktiga svenska kockar, bara kvinnor tog över restaurangen för en dag och serverade oss ca 50 lyckligt lottade gäster en middag att minnas. Helt fantastiska smaker och uppläggningar. Plus att varje kock presenterade sin mat för varje bord för sig. Mycket trevligt och inspirerande att höra om alla närproducerade varor de använt och hur det tänkt ut rätten. 

Kockarna heter  Sara Nilsson (Dockyard Hotel) Elvira Lindqvist (Huvudsta gård) Anna Bengtsson ( Break ) Sofia Bodovic ( vRÅ ) Linn Söderström ( Frilans projektledare/grundare av take Over) Emelie Nielsen (Krubb) Läs mer om dem och maten bland bilderna. 

Jag vet att en av kockarna skulle läsa vår blogg och vill genom dig tacka så jättemycket för en underbar kväll, Ni är så kunniga, kreativa och inspirerande även för mig som jobbar på en förskola. Man behöver se alla vackra tallrikar och få känna dessa fina smaker och få ännu mer lust att ge barnen bara det bästa av mat som finns att tillgå för oss alla. Tack för allt jobb ni lagt ner för den här turnén: 

Bara att ta er an helgens mat och få till det som på bilderna här  / R