Matmöte med Björnbärsbarnen och lite planering
Igår hade Joel och jag ett litet inproviserat möte med Björnbärsbarnen.
Pedagogerna har märkt att det funnits lite frågor om maten och restaurangen i huset.
Vi försökte svara så gott vi kan.
Var kommer maten ifrån? Var finns det stora lagret där vår mat lastas in i bilen.
Vem betalar den, är det verkligen chauffören av matbilen mm.
Hur tänker vi när vi köper in mat. Vi läser på datorn och i våra mattidningar om vad som kan vara gott för alla på Viljan.
Vi läser noga vad som finns i den och köper hem så "rena" råvaror som möjligt.
Via telefonen berättar vi vad vi vill få hit för mat och sen kör chauffören hit den.
Hur ska vi ha det i restaurangen, måste man vara tyst. Nej det måste man inte men det är trevligt för alla om man går in lite lugnt och pratar med varandra så det blir lite mysigt runt borden.
Det som är allra bäst är om man tar lite lagom med mat första gången man tar. Sen får man väldigt gärna äta mycket och ta många gånger. Vi brukar alltid ha mycket mat och det som inte syns på bordet finna att hämta mer av i köket. Då kan vi bevara det som inte vart därute.
Då slipper vi kasta mat och får pengar över till att köpa.. kanske mat som barnen önskar sig.
Alltså måste vi ha pannkakor snart till mellanmål, det tyckte alla.
Barnen är bra på att ta rätt mängd mat, särskilt de äldre. Men det är alltid bra att prata om varför.
Vi bestämde ihop att vi skall ha det mysigt i vår restaurang. Njuta av våra nya gardiner och nya bordsduken på buffébordet.
Tända några ljus i våra fina ljuslyktor till frukostarna nu när mörkret kommer.
Känn er välkomna till bords alla våra små härliga stamgäster, vi är här för Er.
Också lite onödigt vetande... ABBA i Kungshamn registrerade sitt varumärke 1906. Namnet kommer ifrån AB Bröderna Ameln. Firman startade upp år 1838. Ingår nu i koncernen Orka Food Sverige. Detta och massor av annat kan ni läsa på www.abba.se Hur kom jag på detta då? Jo snart i oktober är det dags för stor matmässa i Göteborg dit vi bjuds in av vår leverantör. Och då passar vi på att beställa i stort sett all julmat. Då måste vi vara väl förberedda på vad vi vill ha på barnens och personalens julmiddagar. Och gärna överraskas av nya godsaker att ta in på matsedlarna. Vilka sillar önskar vi oss iår, några nya smaker vill vi ha med. Trevlig helg/Ragnhild
Taggar
- Ateljen (34)
- Ateljén (1)
- Restaurang Viljan (140)
- Vesnas blogg (71)
Arkiv
- oktober 2020 (1)
- november 2018 (1)
- augusti 2018 (2)
- juli 2018 (1)
- juni 2018 (2)
- maj 2018 (1)
- april 2018 (2)
- mars 2018 (4)
- februari 2018 (2)
- januari 2018 (2)