Vårkänslor i köket

Av: 
Köket

Nu har det gått ett tag sen jag var här. Det beror på att vi lagat mat, mer mat och alldeles särskild mat. Det går alltid först. Det har varit olika tillfällen som ger extra vårkänslor i köket. Först ut var vår vernisage som var samma dag som Förskolans dag firades i maj. Vi bjöd på kall tomatsoppa, surdegsbröd. Tack alla föräldrar och barn för den fina sommarpresenten.

Sen kom vardagen igen, vi gillar alla vardagar då kan vi bjuda på extra god vanlig mat som tex. med helt nystekt fisk med tillbehör. Som hoki eller rödspätta med hemgjord remuladsås. Och hemgjorda pannbiffar, nykokta rödbetor med olivolja tex. Barnen äter massor och inspirerar oss till fler nya rätter och klassiker som vi vill ge dem. Hemgjort och nygjort vill vi ha på Viljan. Här ser ni när vi gör hemgjord musli :-)

Sen var det dags för en av årets höjdpunkter. De stora barnens önskemiddag. Då dukas det extra fint på långbord och Björnbärsbarnen äter ensamma i piazzan efter de andra. Maten är den de önskat sig ett par veckor tidigare. Allt från kyckling, hamburgare, stekt strömming, pannkakor, glass mm. Det är alltid roligt att få in önskelistan och höra hur barnen tänkt och valt ut rätterna. Och få se deras glada miner när allt finns med på festdagen.

Alldeles nyss firade vi midsommar på förskolan, småköttbullar, sill, svensk färskpotatis, tunnbrödrullar med lax och svenska jordgubbar och lite till.

Nu är vi inne på näst sista veckan innan stängningen för semester. Vi äter lite av varje denna veckan ... som måndag: kycklingfilé med spenatsås, tisdag: helstekt lax med citronsås, onsdag: köttfärssås, torsdag: ej bestämt men lutar åt fisk och fredag ev. falukorv.  Det är väldigt skönt att kunna välja dagen innan när jag ser hur många barn som skall komma. Vi anpassar oss nu för en dag i taget och det är goda grejer kvar i skåpen.

Sen håller vi på med beställningarna inför höstens start, då kommer det in fler barn på Hälleberget så vi ökar på mängderna från vårt kök ytterligare. Det funkar fint att laga mat dit. Tack Petter och Daniel som kört all mat så bra och vart punktigt här och hämtat så maten är varm till alla.

Se gärna bilderna på ovanstånde mat, vi hörs igen innan vi stänger.

/Ragnhild