Barnen ställer ut på Ytterby bibliotek!

Av: 
Vesna

Det var nog ingen som kunde ana att barnen skulle tycka det var så roligt med tovning och att deras alster till och med skulle hamna på utställning på Ytterby bibliotek.

Barnen har tillverkat hästar, Barbafamiljer, blommor, väskor, fåglar, fjärilar, flygplan, olika djur och personliga hattar. Dessa alster har använts i teater och rollekar och hattarna har gett karaktär till feer, älvor, trollkarlar och Brynäsfans.

Under hösten gick några i personalen en tovningskurs och deras upplevelser väckte tankar kring hur man kunde arbeta med ullen tillsammans med barnen. Detta var ett nytt material som också har en kulturhistorisk förankring samtidigt som det är ett miljövänligare alternativ till andra textilier.

Som uppstart introducerades barnen för de olika teknikerna som våttovning, kardning, valkning, nåltovning, rullning, plattor och fibrer. Barnen har reflekterat kring processen och vad det är som gör att ullen packar sig och formas. Det har varit fantastiska möten kring skapandet och barnen har stolt visat upp sina kreationer för nyfikna vuxna som varit på studiebesök. Nu finns deras alster på Ytterby bibliotek fram till midsommar så passa på och se den.