Lite bilder från vecka 19

Av: 
Köket

Hej, hoppas att ni haft en trevlig Kristi Himmelsfärds Dag.

Här kommer lite bilder från veckan som gick, vecka 19. Vi har ätit stekt Kyckling med timjan och Kålsoppa med köttkorv, prinskorv och lite pastasnäckor. En favoriträtt hos barnen.

Så kom veckans höjdare hemstekta små Rödspättor som puttrat på stekbordet. Dagen innan klippte vi bort kanterna med ben så barnen kunde bara äta på. Det gjorde de verkligen. ALLT försvann, 15 kg vi hann inte ens ta kort för vi bara stekte på hela förmiddagen. Och fick belöningen med barnens glada ansikten. Till spättan hade vi hemgjors Remuladsås.

Varje dag det är potatis så har vi nykokta som kommer till oss skalade och ligger i rent vatten, inget annat alls, de kokas i kastrull så nära lunchen som möjligt.

Veckans prova på har varit ärtskott, en höjdare för många av barnen och helt nytt för både en del barn och personal. Redan nu har vi fått önskemål om mera sånt från barnen. Sen har vi haft hemkokta rödbetor i klyftor, inte nytt för barnen men en grönsak som de nu känner igen och äter mycket av.

Idag måndag åt de upp alla Fiskburgarna som ví hade i frysen, gjorde till 2 ggr senast :-) Det måste vi ha snart igen. Ett mycket mer inspirerande sätt att servera fiskfärs än bara fiskbullar, prova på hemma de går fort att göra. Blanda gärna både lax och vitfisk gärna med lite färsk gräslök som ju är på gång nu. Såg hemma att rabarbern kommit upp nu. Kan säkert bli en rabarberchutney snart här till lunchen.

/Ragnhild