Köttfärslimpa

Av: 
Köket

Vi har haft en matvecka som barnen haft lite åsikter om. Skinkfrestelsen i måndags var lite väl blandad för de små. En del år mindre och de större åt massor allihop. Nu har vi haft den och smakat på, kanske skall vi bara bjuda de större på den om vi har det igen. Så är livet med mat. Skinkan var jättefin rökt saluhallsskinka ingen pressad utan svensk fin skinka, med eko lök och lite eko grädde var det ändå en ok vardagslunch.

På tisdagen bjöd vi på fisk med spenatsås med hackade färska tomater på toppen, då åt ALLA massor, kul, barnen är väldigt bra på att äta fisk i alla varianter. Onsdag var 1:a maj med ledig dag och torsdag med hemgjord saftig köttfärslimpa med lite bacon runt blev en bra favorit i repris. En rätt som återkommer kanske två gånger per termin. Idag fredag hade vi fiskgratäng, en maträtt som barnen gillar skarpt.

Nästa vecka som är vecka 19 går vi ut på måndag med kycklingfilé som vi steker på stekbordet i skivor. Med kall vitlöksås. På tisdag skall vi bjuda på kålsoppa med bitar av köttkorv och bacon i. Vi vet att de äldre barnen äter detta jättebra och får se om de mindre gillar det. Kålsoppa har vi ca en gång per termin. Det brukar vara en rätt som barnen är väldigt positiva till.

På fredag är det klämdag, vi jobbar på och fixar i köket. Vill nämna här att jag är jättetacksam för alla som sagt till om de skall vara lediga. Det bästa är ju om matmängden och mjölkbestälningarna pssar med antalet barn som är här.

Trevlig helg/R